loading

Németh Gábor

Társulati tag

,,Németh Gábor színművész vagyok. 1958.10.25.-én születtem Debrecenben.

1986-ban elvégeztem a Színház- és Filmművészeti Főiskolát is. Tanáraim voltak: Major Tamás, Székely Gábor, Zsámbéki Gábor. A főiskola befejezése után 1986-ban a Szegedi Nemzeti Színházba szerződtem.

1989-ben Ruszt Józseffel a színházból kiválva feljöttünk Budapestre és megalapítottuk a Független Színpadot. A színház felbomlása után több budapesti színházban is játszottam szabadúszóként.

1997-ben Karinthy Márton felkért egy beugrásra, az általa rendezett Tanár úr kérem című darabban. Azóta folyamatosan itt játszom.

2023 őszén a 26. évadomat kezdtem meg a színházban. Ez a 26 év fantasztikus volt számomra, mert minden új darabban olyan kollégákkal játszhattam együtt, akikkel talán soha nem hozott volna össze a sors. Ez alatt hosszú idő alatt láttam, hogy épűlt, bővűlt ez a színház Karinthy Márton szenvedélyétől vezérelve.

A színházban a történeteket szeretem. Történeteket mesélnek a darabok, történetei vannak a rendezőnek, a színészeknek. Amikor ezek találkoznak kérdések születnek és ha ezek a kérdések eljutnak a nézőkhöz és ezekkel a kérdésekkel állnak fel az előadás végén, akkor tovább viszik azt amit láttak.

A másik ami fontos számomra a zene. Minden előadás olyan mint egy szimfonikus mű. Ha jól „szól”, akkor működik a darab."

Jelenleg az alábbi előadásokban láthatják