loading

I. Karinthy New Wave Festival bemutató

Az idei évadban színházunk azt a célt tűzte ki, hogy új utakat, új irányokat keressen, hogy olyan előadásokat hozzon létre, melyek a mai kor emberéhez, a mai kor emberéről szólnak. Ebben a szellemben fogalmazódott meg bennünk az a vágy is, hogy nyissunk külföldi hatások felé, és egyben párbeszédet kezdeményezzünk a hazai színházak alkotóival. Mindezt pedig egy fesztivál keretein belül képzeltük el, amely lehetőséget biztosít új irányzatok megismerésére, elsajátítására, a közös alkotás újrafelfedezésére, ezzel egy színházi „új hullámot” indítva el.

A fesztiválra három külföldi rendezőt hívtunk meg, akik három különböző színházi műfajt képviselnek. A rendezők mindegyike ugyanazt a drámát kapja alapul, és arra kérjük őket, hogy 6-10 magyar színésszel dolgozzanak 6 napon keresztül, színházi laboratórium keretein belül. A hetedik napon minden csoport egy 20 perces előadást mutat be.

A színészek jelentkezés útján vehetnek részt. Az idei évben Luigi Pirandello „Hat szereplő szerzőt keres” című drámáját kapják a rendezők, ezt a 20. századi színházfilozófiai alkotást, melynek fő témája a színház és a való élet átjárhatósága. Ily módon az először megrendezésre kerülő fesztivál a színház csodájának ünnepe is egyben.

A június 8-ai bemutatót követően 20:30-as kezdéssel egy kerekasztal-beszélgetésre invitáljuk nézőinket a fesztivál zárásaként.

❗️Figyelem❗️Színészi jelentkezésre még április 30-ig van lehetőség❗️

További információ: https://www.karinthyszinhaz.hu/fesztival 

Jegyvásárlás a június 8-ai bemutatóra: https://karinthy.jegy.hu/program/i-karinthy-new-wave-fesztival-hat-szereplo-szerzot-keres-162020/1141915

Publikálva: 2024.04.25