loading

Karácsony Gergely

Társulati tag

  ,,1996-ban születtem Győrben. Itt is nőttem fel. Édesapám színházi ügyelő, édesanyám zenepedagógus. 2015-ben érettségiztem a Krúdy Gyula Gimnáziumban, ebben az évben felvettek a Kaposvári Egyetem színművész szakára Cserhalmi György osztályába, ahol 2020-ban végeztem. Ezt követően, bár már Budapesten éltem, haza szerződtem a Győri Nemzeti Színház társulatához, melynek 2023-ig voltam a tagja. Innen szerződtem a Karinthy Színházhoz.

  Fő mozgatórugóm a tanulás. Szeretek színházba, moziba, képzőművészeti kiállításokra járni, olvasni, legyen szó szépirodalomról, vagy különböző szakirodalmakról. Fontos számomra a testmozgás, a társaságban eltöltött idő, a jó beszélgetések.  A színház számomra létforma.

   Életfilozófia: Cserhalmi György mondta nekünk az egyetemen, hogy sose vegyük magunkat túl komolyan. Ez sokszor eszembe jut. 

   Mi az, amit a színházban fontosnak tartok? "...föladata most és eleitől fogva az volt és az marad, hogy tükröt tartson mintegy a természetnek; hogy felmutassa az erénynek önábrázatát, a gúnynak önnön képét, és maga az idő, a század testének tulajdon alakját és lenyomatát."

/Shakespeare - Hamlet, Arany János fordítás/

   Kedvenc vers: Petri György: Hogy elérjek a napsütötte sávig."

Jelenleg az alábbi előadásokban láthatják