loading

Colin Urwin - Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál

16+
Klasszikus 100 perc 1 felvonásban Nagyszínpad

A tavalyi elsöprő siker után ismét megrendezésre kerül a Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál Berecz András fővédnökségével. Idén 3 történetmesélő 1 és ugyanazon kultúrából érkezik: főszerepben az ír történetmesélés!

Az esemény hivatalos megnyitója: 2024. június 4. 15:00, amire minden érdeklődőt szeretettel várunk! Június 4-én este 10 órától a fesztiválon résztvevőknek közönségtalálkozót szervezünk az aulában a történetmesélőkkel és Berecz Andrással. Az eseményt 2024. június 5-én 21 órakor zárjuk egy kerekasztal-beszélgetéssel. Moderátor: Berecz András. A fesztivál megnyitójára és záró kerekasztal-beszélgetésére érkezési sorrendben tudnak helyet foglalni az érdeklődők.

A Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon minden előadás angol nyelvű, de magyar nyelvre tolmácsoljuk a történeteket. A részvételt 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk.

 

Az esemény a Kulturális és Innovációs Minisztérium, illetve Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata támogatásával jön létre.

 

Az Írország északi partvidékéről származó Colin Urwin népdalénekes, dalszerző, történetmesélő és szerző, aki több mint negyvenéves előadói tapasztalattal rendelkezik. Az ír tradíció gyönyörűen kidolgozott meséi mellett saját dalait, történeteit és monológjait is beleszövi élő műsoraiba. Fellép múzeumokban, iskolákban, az alkalmazott történetmesélés terén pedig számos csoporttal dolgozik, többek között olyan gyerekekkel és felnőttekkel, akiknek speciális igényeik vannak. Colin fesztiválokon is fellép a világ minden táján.

Az elmúlt években Colin szorosan együttműködött a világhírű mesemondó, Liz Weir által vezetett Armstrong Storytelling Trusttal számos izgalmas művészeti közösségi projektben. Több mint két évtizeden át volt a "Haste to the Wedding" ceilidh zenekar énekese ( a ceilidh az ír és skót hagyományban néptánccal, történetmeséléssel, zenéléssel egybekötött összejövetelt takar.)

Emellett alapító tagja a Dalriada Legends mesemondó csoportnak.

Colin Urwin
  • Alkotók
  • Fővédnök

    Berecz András
  • Szereplők
  • Történetmesélő

    Colin Urwin