SZÁJON LŐTT TIGRIS

Olt Tamás Rejtő Jenős, sanzonos, kalandos, légiós, fordulatos,

tizennégy karátos estje, zenékkel és minden bizonnyal!

MAGDA, A SZABÓ

Az írónő, akit nem kell bemutatni. Nem csak Debrecen, hanem minden magyar „Magdája”, akit oly ismerősnek vélünk világhírű regényei által, melyekbe nem egyszer életének fontos epizódjait is megírta.

 

AZ ISMERETLEN MADÁR

Parvathy Baul olyan, akár a forrásból csobogó patak, mindent megtisztít, ami az útjába kerül. Mindezt azért teheti meg, mert mindenekelőtt önmagát tisztítja áttetszővé, mint a kristály. A Bául nem pusztán és elsősorban nem előadói forma, hanem az élet útja. Egy valódi bául-énekes ugyanúgy énekel akkor, amikor senki nem hallja, mint közönség előtt, hiszen az önönmagában lélegző Isteninek énekel.  Indiai elnevezésük szerint bhaktik, a mi kultúránkban misztikusoknak neveznék őket, akik a folyamatos ima és ének által a teljes önátadásban léteznek.

Énekes madár

"S mikor azon a nyári szombat este mi egymásra néztünk, úgy egy kicsit jobban, akkor én már tudtam s ő is immár tudta, hogy együtt kerülünk fel a Göncöl szekerire."

 

Karinthy Ferenc: Dunakanyar, Gellérthegyi álmok

GELLÉRTHEGYI ÁLMOK / DUNAKANYAR

 

I. felvonás: Karinthy Ferenc: GELLÉRTHEGYI ÁLMOK

 

Lány.............. Szabó Dorottya

Fiú................. Varga-Huszti Máté

 

A hinta és a tulipán

 

Egy este a nagyszerű énekesnővel és az ismert szerző-előadóval. Egy szál gitár, két hang és sok gyönyörű dal. Természetesen ők ketten nem elégedhetnek meg ennyivel. A zenei élményt egy kis Karinthyskodás is gazdagítja. Frigyes, Ferenc és Márton is jelen lesznek – ha csak történetek, idézetek formájában is. 

Jöjjön el, vegyen részt ebben a kedves hangulatú irodalmi és zenei kalandban.