Következő előadás

Csiszár Imre nyilatkozott Pavlovics Ágota cikkében, Örkény István Kulcskeresők című művéről, melyet novemberben tekinthetnek meg színházunk műsorán.

Karinthy Márton halálával távozott egy nagyszerű ember. A magyar színházi élet kiemelkedő írója, rendezője, színigazgatója.

Szerelem és szerelem és poén: vastapsot kapott a „Maga lesz a férjem”

Karinthy Vera és Bornai Tibor koncerttel egybekötött könyvbemutatója.

A szerzők beszélgetőtársa Vihar Judit irodalomtörténész, műfordító, haikuköltő.

Hagyományosan Karinthy Márton születésnapján, szeptember 1-jén este Balázs Andrea színésznő műsorvezetésével ünnepélyes keretek között megnyitottuk színházunk 40. évadát.

Életének 74. évében, hosszú, súlyos betegség után elhunyt dr. Szilágyi Balázs, a XI. kerület egykori tanács-elnök-helyettese, majd az első szabad választást megelőző időszak utolsó tanácselnöke. Szilágyi Balázs segítségével alakult a Hököm Színpad amely a Karinthy Színház elődjeként szolgált. Szeretettel és hálával búcsúzunk tőle, színházunk nélküle nem létezhetne.

https://ujbuda.hu/ujbuda/elhunyt-szilagyi-balazs

Bóta Gábor, miután számtalan kritikát írt már Balázs Andreáról akit 19 éve kísér figyelemmel, ezúttal saját műsorában a Bóta caféban látta vendégül a művésznőt. 

Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész 53 éves korában elhunyt  – tudatta csütörtökön a Vígszínház a Magyar Távirati Irodával.

Kedves Közönségünk!

Hatalmas örömhírünk van! Hosszú szünet után október 1-től végre újra megnyitja kapuit színházunk. Izgatottan várjuk, hogy újra találkozhassunk Önökkel!

Azokat az előadásokat, melyek 2020-ban nem kerültek megtartásra, az őszi évad folyamán lesz lehetőségük megnézni.

Rendkívül nehéz időszakon vagyunk túl. Másfél évvel ezelőtt az előadóművészek és a produkciókban közreműködő szakemberek váltak elsőként munkanélkülivé. Kérjük Önöket, támogassák színházunkat, fellépő művészeinket, stábunkat azzal, hogy a 2020-as évben meg nem tartott előadásokra vásárolt jegyeiket nem váltják vissza, hanem az új időpontban együtt élvezzük Önökkel a vidám, megható vagy épp lélekemelő perceket.

Ha esetleg az új időpont nem felel meg, a megtartásra nem került előadásokra vásárolt jegyeik beválthatók
- más előadásra
- ajándékutalványra

További jegyinformáció: 
jegykezeles@karinthyszinhaz.hu

Köszönjük szépen a megértésüket és segítségüket!

 

Október 18-án a Margó Irodalmi Fesztiválon, bemutatásra került Karinthy Vera első verseskötete, amely hamarosan kapható a könyvesboltokban.

Tisztelt Karinthy Színház!

Tegnap volt szerencsém látni a ’Maga lesz a férjem’ című előadást és szeretném ilyen módon megköszönni ezt a varázslatos délutánt, amit kapunk Önöktől! Rendszeres színházba járók vagyunk a feleségemmel, de ez a darab volt az egyik legkellemesebb élmény számunkra, amit láttunk!

A remek alakítások hatására gyorsan magával ragadta a történet a nézőket, és el sem engedte a végéig! Emellett a kosztümök és a zenei aláfestés is mind-mind hozzáadott valamit, hogy tökéletes élvezetet nyújtson ez az előadás!

A végén hallott hosszú és lelkes taps a publikumtól megerősít abban, hogy zseniális darab indult útjára, és remélhetőleg hosszú ideig lesz majd műsoron!

Annyi megjegyzésem volna csak, hogy a honlapjukon, meg a szórólapon is két felvonást írnak, holott ugye három a valóságban.

 

További sikereket kívánok Önöknek!

Március huszonhetedike van, ez a nap 1961 óta a Színházi Világnap. 1978-tól a világ valamennyi országában üzenettel köszöntik e napot. Az üzenet, melyet minden évben a világszínház egyik jelentős alkotója ír, felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tiszteleg a színészek, a színházi dolgozók előtt, kéri a közönség szeretetét és támogatását.

Megtudtuk, hogy Rejtő lehet erotikus, fülledt és fojtogató, egyszóval Rejtő lehet sexi!
Önök szerint is? Döntsék el és tartsanak velünk március 2-a után!

Egy újabb amerikai musical a láthatáron. A siker receptje: végy két lelkes fiatalt , végy egy zongoristát és egy olyan történelmi személyt akiről sokat nem tudunk.

A nagy sikerű Gutenberg című musical hazai ősbemutatója után Homonnay Zsolt születésnapját ünnepeltük. Fotó: Gabaworks

Képriport Katz Dávid tollából, azaz kamerájából.

A nagysikerű Broadway bemutató után, a Karinthy Színház Európában elsőként kapta meg a lehetőséget, hogy újra bemutassa Stephen King halhatatlan klasszikusát, a Tortúrát. Ezúttal Balázs Andrea partnere Árpa Attila lett.

Önökben is bújkál az örök megfelelési kényszer? A világ kérdez és nekünk válaszolnunk kell?
Önök visszaülnének az iskolapadba?
Sok- sok kérdés de kinél van a helyes válasz? A jó tanulónál vagy a rossz tanulónál?

Tartsanak velünk március 23.-a után. Tanár úr kérem a Karinthy Színházban!